Veelbelovende resultaten van een baanbrekend onderzoek naar de effecten van Wheeleo® gepubliceerd in het Journal of Rehabilitation Medicine

HomeBlog

Inleiding :

We zijn verheugd om een cruciale mijlpaal in de geschiedenis van Wheeleo® te kunnen delen: de publicatie van het allereerste wetenschappelijke artikel over de effecten van dit revolutionaire hulpmiddel op de loopparameters van mensen met hemiparese. Onder leiding van professor Th. Deltombe, het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen fysiotherapie van het Centre Hospitalier Neurologique William Lennox en het CHU UCL Namur, en de resultaten zijn gepubliceerd in het prestigieuze “Journal of Rehabilitation Medicine”.

Samenvatting van het onderzoek :

32 mensen met hemiplegie namen deel aan het onderzoek, waarbij ze drie verschillende looptesten uitvoerden: een 10-meter test op spontane snelheid, een 10-meter test op hoge snelheid en een 6-minuten looptest. Elk van deze tests werd twee keer uitgevoerd, één keer met een conventionele vierpootstok en een tweede keer met de Wheeleo. De gemeten parameters waren onder andere loopsnelheid, cadans, energieverbruik, type wandeling (2- of 3-staps) en onbalans.

Belangrijkste resultaten :

10 meter spontane snelheidstest

+ 22% snelheidsverhoging
– 19% tijd om de 10 meter af te leggen
+ 19% toename in doorvoer
+ 22% meer proefpersonen lopen in twee stappen

10-meter test op hoge snelheid

+ 30% snelheid
+ 25% meer proefpersonen lopen in twee stappen

6-minutentest

+ 50% snelheid
+ 49% toename in afgelegde afstand in 6 minuten
Het gemeten energieverbruik blijft ongewijzigd. De Wheeleo® veroorzaakt niet meer onbalans ondanks de hogere snelheid. De tevredenheid van patiënten is significant hoger met Wheeleo®.

Het volledige artikel is gratis beschikbaar op de website van de uitgeverij

Download het artikel direct: Deltombe 2020

Test de Wheeleo®

Vul dit korte formulier in zodat we contact met je kunnen opnemen om een test af te spreken.

×