Startpagina / Artikels / Eerste wetenschappelijk artikel
Scientific publication: Wheeleo increases up to 50% of walking speed

Eerste wetenschappelijk artikel


InnoRehab is verheugd om u het eerste gepubliceerde wetenschappelijke artikel te presenteren. Het gaat om de effecten van Wheeleo op de loopparameters van de hemiparetische persoon. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Journal of Rehabilitation Medicine door professor Th. Deltombe. Het experiment werd uitgevoerd door de kinesitherapieafdelingen van het Centre Hospitalier Neurologique William Lennox en het CHU UCL Namur.

Dit is de eerste keer dat de waargenomen effecten bij het gebruik van de Wheeleo wetenschappelijk geobjectiveerd zijn. Dit is zeker een eerste stap, want we zijn niet van plan het hierbij te laten, en andere studies worden momenteel gepubliceerd of wachten gewoon om te beginnen.

Hieronder vindt u een samenvatting van het testprotocol en de resultaten.

Samenvatting van het testprotocol :

32 mensen met een hemiplegie (verlamming van het halve lichaam) voerden drie verschillende looptesten uit: een 10 meter spontane snelheidstest, een 10 meter snelle snelheidstest en een 6 minuten durende looptest. Deze drie loopproeven werden elk twee keer uitgevoerd: één keer met een conventionele quadripod-stok (4-voetstok) en een tweede keer met een Wheeleo. Er werden verschillende loopparameters gemeten: loopsnelheid, cadans, energiegebruik, type lopen(2-stap of 3-stap) en onbalans. Het doel van de studie was om veranderingen in deze parameters te identificeren, afhankelijk van het gebruikte stok.

Resultaten :

10MWT (10MWT) looptest op spontane snelheid

  • + 22 % snelheid
  • - 19% tijd om de 10 meter te overbruggen
  • + 19% van het tarief
  • + 22% van de proefpersonen die een tweestapswandelingmaken
  • De volgorde van de doorgang heeft geen invloed

10 meter lopen met hoge snelheid

6 minuten lopen (6MWT)

  • + 50 % snelheid voor de 6 minuten durende test
  • + 49% toename van de afgelegde afstand in 6 minuten

De gemeten energie-uitgaven worden niet verbeterd.

Het aantal contacten tussen de therapeut en de patiënt (om een onbalans te herstellen) is niet significant verschillend. De Wheeleo veroorzaakt dus niet meer onbalans ondanks een hogere snelheid.

De tevredenheid van de patiënt over de Wheeleo is beduidend hoger.
+ meer info over de Wheeleo: www.wheeleo.be

Het artikel is gratis beschikbaar op de website van de uitgever: https: //www.medicaljournals.se/jrm/content/abstract/10.2340/16501977-2705.

Download het artikel direct: Deltombe 2020


0 opmerkingen

Laat een reactie achter: