Startpagina / Cerebrale Parese

Het mobiliteitshulpmiddel voor Cerebrale Parese.

Leer meer over hoe Wheeleo® de bewegingsvrijheid van patiënten met Cerebrale Parese verbetert.

Wat is cerebrale parese?
Cerebrale parese (CP) omvat meerdere neurologische aandoeningen die worden gekenmerkt door een verminderde bewegingsvrijheid en een verstoorde lichaamshouding. Het wordt veroorzaakt door hersenbeschadiging voor de geboorte, tijdens de bevalling of in de eerste levensjaren. De schade kan worden veroorzaakt door een genetische aandoening, infecties bij de moeder of het kind, een foetale beroerte, trauma of zuurstoftekort. Dit resulteert in een verstoorde ontwikkeling van de hersenen, wat leidt tot het onvermogen om de spieren te controleren.


Wat zijn de symptomen van cerebrale Parese?
Afhankelijk van het aangetaste hersengebied en de ernst van de beschadiging, kan cerebrale parese zich uiten in stijve spieren (spastische cerebrale parese), onvermogen om bewegingen te controleren (dyskinetische CP), een verstoord evenwicht en coördinatie (ataxische CP) of een mix van alles.


In het algemeen omvatten de symptomen van cerebrale parese problemen met de mobiliteit, coördinatie en fijne motoriek zoals praten en eten. Afhankelijk van de ernst van de aandoening, beginnen de symptomen zich te manifesteren wanneer het kind begint te bewegen. Vroege tekenen van cerebrale parese zijn het onvermogen van de baby om zijn hoofd op te tillen, slechte spierspanning in armen en benen, stijfheid in gewrichten,...


Hoe helpt Wheeleo® personen met cerebrale parese?

De behandeling van cerebrale parese richt zich vooral op het zo veel mogelijk stimuleren van de ontwikkeling van het kind om de symptomen en andere negatieve gevolgen van de hersenbeschadiging te beperken. Het is daarom belangrijk om de vroege signalen van cerebrale parese te herkennen. Deze signalen zijn vooral gereleteerd aan het onvermogen van het kind om mijlpalen te bereiken zoals kruipen, lopen en praten.
Als bij jou cerebrale parese is vastgesteld, zou je te maken kunnen krijgen met een reeks lichamelijke problemen, afhankelijk van de ernst van de hersenbeschadiging. Als je problemen hebt met bewegen, spierspanning en coördinatie, heeft jouw arts je misschien al aangeraden om fysiotherapie te volgen en zo veel mogelijk actief te blijven.
Als patiënt met cerebrale parese zou je ook al ervaren kunnen hebben dat bewegen moeilijk of vermoeiend kan zijn. Een geschikt mobiliteitshulpmiddel zoals een kaywalker kan je hierbij helpen, ook al kan het zijn dat dit hulpmiddel niet aan al jouw behoeften voldoet

In dat geval zou een innovatief hulpmiddel zoals Wheeleo® je kunnen helpen om jouw bewegingsvrijheid te vergroten.

4 unieke eigenschappen

De Wheeleo® behoudt jouw actieve levensstijl door de voordelen van verschillende loophulpmiddelen te combineren.

 • Één hand

  In tegenstelling tot wanneer je met een looprek of met twee krukken loopt, blijft er altijd één hand vrij om de dingen te doen die graag doet. Zelfstandig, zonder afbreuk te doen aan stabiliteit of veiligheid. Vanaf nu kan je eenvoudig zelf deuren openen, tassen dragen, een vriend(in) bellen of een drankje vasthouden.

 • Slim design

  Vergeet een rollator of ander hulpmiddel dat niet bij jou past. Wheeleo® is een nieuwe generatie loophulpmiddel en zal je er nooit 'raar' of 'oud' doen uitzien. Dankzij het compacte en inklapbare ontwerp past Wheeleo® in kleine ruimtes zoals koffers, het openbaar vervoer of drukke bars.

 • 4 wielen

  Wheeleo® ondersteunt je in het actief blijven. Aangezin de wielen ten alle tijden in contact staan met de grond, word je voldoende ondersteunt om zelfzeker op het tempo te stappen dat jij kiest.

 • 4 contactpunten

  Net zoals een rollator, combineert Wheeleo® de veiligheid van de 4 wielen en contactpunten van een rollator met de bewegingsvrijheid van een wandelstok.

Video's.

Kijk hoe Wheeleo® andere patiënten met cerebrale parese helpt om hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid terug te krijgen.

youtube logo icon