Startpagina / Invaliditeit

Het mobiliteitshulpmiddel voor Invaliditeit.

Leer meer over hoe Wheeleo® de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid vergroot voor personen met een berperking.

illustration of persons with a disability
illustration of persons with a disability
Wereldwijd hebben meer dan 1 miljard mensen te maken met een of andere vorm van handicap.
Invaliditeit is een breed woord voor elke fysieke of mentale aandoening die de mobiliteit, zintuigen of activiteiten van een persoon beperkt.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kunnen mensen een handicap in verschillende dimensies ervaren. Een handicap kan zich uiten in een aantasting van iemands lichaamsstructuur of functioneren, zoals het verlies van een ledemaat of gezichtsvermogen. Invaliditeit kan ook betekenen dat iemand niet in staat is een activiteit uit te voeren, zoals lopen of problemen oplossen.

Het komt vaak voor dat gehandicapten beperkingen ondervinden bij het deelnemen aan sociale, dagelijkse activiteiten. Werken, recreatieve activiteiten of het verkrijgen van de juiste gezondheidszorgdiensten kan een uitdaging zijn.

Leven met een handicap
Er is een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen beschikbaar voor mensen met allerlei soorten handicaps. Afhankelijk van de ernst en het type van uw handicap, moet u misschien op zoek naar een hulpmiddel dat uw mobiliteit ondersteunt, dat een functie verbetert die u bent kwijtgeraakt, of naar medicatie die de onderliggende oorzaak wegneemt.

Wheeleo® is een innovatief loophulpmiddel dat bekend staat om zijn hulp aan gehandicapten die moeilijkheden ondervinden bij het bewegen. Dit kan te wijten zijn aan het verlies van het gezichtsvermogen, het verlies van een ledemaat of een chronische aandoening. Wheeleo® onderscheidt zich van andere ondersteunende hulpmiddelen door drie kernwaarden (autonomie, mobiliteit & veiligheid) te combineren in 4 unieke functies:

4 unieke kenmerken

Met de Wheeleo kunt u uw actieve levensstijl handhaven door de voordelen van verschillende loophulpmiddelen te combineren.

 • Één hand.

  Eén hand voor ultieme ondersteuning, de andere om een deur te openen of uw vriend te bellen. Vergroot uw autonomie en kom een stap dichter bij onafhankelijkheid.

 • Slim ontwerp.

  Niet zomaar een rollator voor ouderen. Het is een nieuwe generatie mobiliteitshulp. Dankzij het compacte en inklapbare ontwerp, past Wheeleo® in kleine ruimtes zoals koffers, openbaar vervoer of kleine restaurants.

 • 4 wielen.

  Wheeleo® ondersteunt je voortdurend om actief te blijven. Omdat de wielen je helpen om continu stevig in je schoenen te staan, voel je je zelfverzekerd om te bewegen in een tempo dat jij prettig vindt.

 • 4 benen. 4 steunpunten.

  Net als bij een (rol)looprek ervaart u stabiliteit die u altijd op de been houdt. Veilig bewegen, zonder zich zorgen te maken over vallen.

Video's.

Zie hoe Wheeleo® andere mensen met een handicap helpt om hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid terug te krijgen.

youtube logo icon