Startpagina / Invaliditeit

Het mobiliteitshulpmiddel voor Invaliditeit.

Leer meer over hoe de Wheeleo® de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid vergroot voor personen met een berperking.

illustration of persons with a disability
illustration of persons with a disability
Wereldwijd hebben meer dan 1 miljard mensen te maken met een of andere vorm van handicap.
Invaliditeit is een breed woord voor elke fysieke of mentale aandoening die de mobiliteit, zintuigen of activiteiten van een persoon beperkt.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kunnen mensen een handicap in verschillende dimensies ervaren. Een handicap kan zich uiten in een aantasting van iemands lichaamsstructuur of functioneren, zoals het verlies van een ledemaat of gezichtsvermogen. Invaliditeit kan ook betekenen dat iemand niet in staat is een activiteit uit te voeren, zoals lopen of problemen oplossen.

Het komt vaak voor dat gehandicapten beperkingen ondervinden bij het deelnemen aan sociale, dagelijkse activiteiten. Werken, recreatieve activiteiten of het verkrijgen van de juiste gezondheidszorgdiensten kan een uitdaging zijn.

Leven met een handicap
Er is een grote verscheidenheid aan hulpmiddelen beschikbaar voor mensen met allerlei soorten handicaps. Afhankelijk van de ernst en het type van uw handicap, moet u misschien op zoek naar een hulpmiddel dat uw mobiliteit ondersteunt, dat een functie verbetert die u bent kwijtgeraakt, of naar medicatie die de onderliggende oorzaak wegneemt.

Wheeleo® is een innovatief loophulpmiddel dat bekend staat om zijn hulp aan gehandicapten die moeilijkheden ondervinden bij het bewegen. Dit kan te wijten zijn aan het verlies van het gezichtsvermogen, het verlies van een ledemaat of een chronische aandoening. Wheeleo® onderscheidt zich van andere ondersteunende hulpmiddelen door drie kernwaarden (autonomie, mobiliteit & veiligheid) te combineren in 4 unieke functies:

4 unieke kenmerken

Met de Wheeleo® kunt u uw actieve levensstijl handhaven door de voordelen van verschillende loophulpmiddelen te combineren.

 • Één hand.

  Eén hand voor ultieme ondersteuning, de andere om een deur te openen of uw vriend te bellen. Vergroot uw autonomie en kom een stap dichter bij onafhankelijkheid.

 • Elegant design

  Geen stigma. De Wheeleo® is geen middel dat enkel ouderen gebruiken. Het is gewoon een nieuwe generatie loophulpmiddel. Dankzij het compact design neem je de Wheeleo® overal mee naartoe.

 • 4 contactpunten

  Geen noodzaak om het apparaat op te tillen dankzij de 4 wielen die altijd in contact staan met de grond. De Wheeleo® maakt beweging met een continue stroom mogelijk. Oneindige ondersteuning, zonder dat u het merkt.

 • Geen remmen

  De Wheeleo® biedt u veiligheid tijdens stabiele en wankele momenten. Risico op vallen? Aanzienlijk laag. De afwezigheid van remmen maakt een vloeiende wandeling mogelijk.

Testimonials

Video's.

Zie hoe de Wheeleo® andere mensen met een handicap helpt om hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid terug te krijgen.

youtube logo icon