Startpagina / Actieve ouderen

Het mobiliteitshulpmiddel dat ontworpen is voor actieve ouderen.

Leer meer over hoe de Wheeleo® jouw bewegingsvrijheid optimialiseert, terwijl je ouder wordt.

Actief verouderen

Actief blijven is uiterst belangrijk bij het ouder worden. Niet alleen regelmatige beweging maar ook regelmatig deelnemen aan sociale activiteiten staat erom bekend om (geestelijke) gezondheidsproblemen te voorkomen die met ouder worden gepaard gaan. Actief ouder worden houdt in dat men deelneemt aan sociale activiteiten en daarbij actiever wordt, terwijl men bescherming, veiligheid en zorg ontvangt.

Angst om te vallen

Naarmate je ouder wordt, worden veel van de biologische processen die de spier(re)productie stimuleren minder effectief. Uit onderzoek blijkt dat je maximale hartslag en zuurstofgehalte afnemen, wat gevolgen heeft voor het vermogen om te bewegen en om spierkracht op te bouwen. Gewrichten worden stijver en de spierelasticiteit neemt af, waardoor het moeilijker wordt om regelmatig te bewegen.

Een unieke oplossing

Mobiliteitshulpmiddelen of loophulpmiddelen zijn de meest effectieve oplossingen die ouderen helpen hun stabiliteit te behouden tijdens het wandelen of uitvoeren van andere dagelijkse activiteiten. Ze bevorderen de veiligheid, onafhankelijkheid en bewegingsvrijheid, wat leidt tot een hogere kwaliteit van leven..

Er zijn veel verschillende hulpmiddelen voor ouderen op de markt. De meest voorkomende zijn wandelstokken, gevolgd door rollators en krukken. Ze bestaan in verschillende maten en hebben opties zoals wielen of meerdere poten.

Als actieve senior ga je het best op zoek naar een mobiliteitshulpmiddel dat de stabiliteit biedt die je nodig hebt en dat compact en comfortabel genoeg is om overal mee naartoe te nemen. Maar, kiezen is verliezen. Het uitzoeken van een hulpmiddel dat stabiliteit verzekert, leidt vaak tot het inleveren van flexibiliteit en bewegingsvrijheid. De meest gangbare loophulpmiddelen staan erom bekend dat ze u eruit laten zien als een zwakke, of zelfs invalide persoon.

De Wheeleo® laat je toe om een actieve levensstijl te behouden door de voordelen van verschillende loophulpmiddelen te combineren tot 4 unieke eigenschappen:

4 unieke eigenschappen

De Wheeleo® behoudt je actieve levensstijl door de voordelen van verschillende loopmiddelen te combineren

 • Één hand

  Ervaar de stabiliteit van een rollator, zonder afbreuk te doen op jouw bewegingsvrijheid. Altijd één hand vrij voor dagelijkse activiteiten.

 • Elegant design

  Geen stigma. De Wheeleo® is geen middel dat enkel ouderen gebruiken. Het is gewoon een nieuwe generatie loophulpmiddel. Dankzij het compact design neem je de Wheeleo® overal mee naartoe.

 • 4 contactpunten

  Geen noodzaak om het apparaat op te tillen dankzij de 4 wielen die altijd in contact staan met de grond. De Wheeleo® maakt beweging met een continue stroom mogelijk. Oneindige ondersteuning, zonder dat u het merkt.

 • Geen remmen

  De Wheeleo® biedt u veiligheid tijdens stabiele en wankele momenten. Risico op vallen? Aanzienlijk laag. De afwezigheid van remmen maakt een vloeiende wandeling mogelijk.

Video's.
Zie hoe de Wheeleo® andere actieve ouderen helpt om hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid terug te krijgen.

youtube logo icon