Startpagina / Hemiplegia

Het mobiliteitshulpmiddel voor Hemiplegie.

Leer meer over hoe Wheeleo® de bewegingsvrijheid en zelfstandigheid vergroot bij Hemiplegie.

 illustration of person with hemiplegia
 illustration of person with hemiplegia

Wat is Hemiplegie?
Hemiplegie is een aandoening die bekend staat als verlamming van één kant van het lichaam. Als je hemiplegie hebt, heb je ofwel congenitale hemiplegie ofwel verworven hemiplegie. Congenitale hemiplegie staat bekend als verlamming van één kant van het lichaam als gevolg van hersenletsel dat voor, tijdens of vlak na de geboorte is ontstaan. Verworven hemiplegie wordt veroorzaakt door een hersenletsel dat later in het leven is ontstaan.

Wat zijn de oorzaken van Hemiplegie?
Hemiplegie wordt veroorzaakt door hersenletsel in het cerebrale motorische systeem, het deel van de hersenen dat de bewegingen van jouw lichaam regelt. Afhankelijk van de plaats van het letsel, kunnen verschillende delen van jouw lichaam aangetast zijn.

De meest voorkomende oorzaak van Hemiplegie is een beroerte. Bij een beroerte wordt de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen geblokkeerd, wat leidt tot blijvende hersenbeschadiging of zelfs overlijden.

Wat zijn symptomen van Hemiplegie
Hemiplegie treft iedereen anders, afhankelijk van waar het aangetaste deel van de hersenen zich bevindt en de grootte van het letsel. Hemiplegie is een niet-progressieve aandoening. Dit betekent dat jouw klachten in de loop van de tijd niet erger zullen worden.

Enkele meest voorkomende symptomen zijn:
• spierzwakte of spierstijfheid aan éé zijde van het lichaam
• spierspasme of permanent opgespnnen spieren
• een verslechterde fijne motoriek
• moeite met lopen
• beperkte balans
• moeite met het vastnemen van voorwerpen

Als je een verlamd lichaamsdeel hebt, zou je het gevoel kunnen beschrijven als een zwaar, gespannen of vermoeid gevoel met perioden van pijn, tintelingen en gevoelloosheid.

Een unieke oplossing
Hemiplegie wordt behandeld door de onderliggende oorzaak aan te pakken en door middel van verschillende vormen van therapie om de motorische functie in het aangedane lichaamsdeel te herstellen. Naast fysiotherapie bestaat de behandeling voornamelijk uit het behandelen van symptomen zoals pijn en tremor. Als je een patiënt bent die herstelt van een beroerte, begint jouw lichamelijke behandeling vaak met het terugkrijgen van de controle over bewegingen en het opnieuw leren lopen. Afhankelijk van de ernst van jouw beroerte, kan het terugkrijgen van de controle over arm- en beenbewegingen een lang en moeilijk proces zijn.

Aangezien één kant van je lichaam verlamd is, is het niet altijd even gemakkelijk om een mobiliteitshulpmiddel te vinden die bij jouw behoeften past. Mobiliteitshulpmiddelen zoals rollators hebben twee stabiele handen nodig om op een veilige manier gebruikt te worden. Een gewone wandelstok lijkt misschien gemakkelijker in het gebruik, maar bied je minder stabiliteit dan een vierpoot wandeltok. In beide gevallen moet je het mobiliteitshulpmiddel optillen tijdens het wandelen, wat leidt tot een onveilig momentum tussen de stappen.

De Wheeleo® stelt je in staat om jouw zelfstandige, actieve levensstijl terug te winnen door de voordelen van verschillende loophulpmiddelen te combineren in 4 unieke eigenschappen:

4 unieke eigenschappen

De Wheeleo® behoudt jouw actieve levensstijl door de voordelen van verschillende hulpmiddelen te combineren.

 • Één hand

  Ervaar de stabiliteit van een rollator, zonder afbreuk te doen op jouw bewegingsvrijheid. Altijd één hand vrij voor dagelijkse activiteiten.

 • Elegant design

  Geen stigma. De Wheeleo® is geen middel dat enkel ouderen gebruiken. Het is gewoon een nieuwe generatie loophulpmiddel. Dankzij het compact design neem je de Wheeleo® overal mee naartoe.

 • 4 contactpunten

  Geen noodzaak om het apparaat op te tillen dankzij de 4 wielen die altijd in contact staan met de grond. De Wheeleo® maakt beweging met een continue stroom mogelijk. Oneindige ondersteuning, zonder dat u het merkt.

 • Geen remmen

  De Wheeleo® biedt u veiligheid tijdens stabiele en wankele momenten. Risico op vallen? Aanzienlijk laag. De afwezigheid van remmen maakt een vloeiende wandeling mogelijk.

Video's.

Zie hoe de Wheeleo® andere patiënten met hemiplegie helpt om hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid terug te krijgen.

youtube logo icon