Startpagina / Uitpakken en monteren van de Wheeleo

Deballage en assemblage van de Wheeleo®

Wheeleo® onderhoud - #01

Wheeleo® onderhoud - #02

Wheeleo® onderhoud

Om de Wheeleo® ook op de lange termijn optimaal te kunnen gebruiken, is het belangrijk om op een aantal punten te letten:

* De vrije rotatie van de wielen en hun structuur
* De bevestiging van de wielen aan de Wheeleo® structuur

Vrije rotatie van de wielen en hun structuur:

* De wielen moeten gemakkelijk draaien
* De wielen moeten 360° draaien zonder weerstand.

Stof, haar, vuil kunnen de goede werking van de kogellagers verhinderen. Het is raadzaam om de kogellagers regelmatig schoon te maken met een doek, een kleine borstel of een beetje perslucht (afstofspray voor PC). Zodra de lagers goed zijn schoongemaakt, moeten ze worden gesmeerd met een universeel smeermiddel (bijv. WD-40).


Deze procedure moet regelmatig worden uitgevoerd en zodra de Wheeleo® niet meer zo gemakkelijk lijkt te bewegen als normaal.

Ter herinnering: het wordt afgeraden om de Wheeleo® te gebruiken in omgevingen zoals water, zand, vuil, gras, grind,.... Dit verhoogt de onderhoudsfrequentie en kan de Wheeleo® sneller beschadigen. Zand en water moeten vermeden worden.

Bevestiging van de wielen aan de Wheeleo® structuur

De wielen worden met een draadstang in de structuur geschroefd om de wielen te kunnen vervangen in geval van vergevorderde slijtage of defect. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de wielen goed op de uiteinden van de Wheeleo® poten zijn geschroefd. Deze controle moet regelmatiger worden uitgevoerd als de Wheeleo® wordt gebruikt op oppervlakken die trillingen veroorzaken.

Als de wielen los zitten, moeten ze met een sleutel van 14 mm met de klok mee worden vastgedraaid (zie video). Om de invloed van trillingen op het aandraaien van de schroefdraad te beperken, is het raadzaam om vóór het vastschroeven schroefdraadborgmiddel (bijv. type Loctite 243) op de hele schroefdraad van de draadstang van het wiel aan te brengen (zie video).