Startpagina / Multiple sclerosis

Het mobiliteitshulpmiddel voor Multiple Sclerose.

Leer meer over hoe de Wheeleo® de bewegingsvrijheid verbetert bij Multiple Sclerose.

Wat is Multiple Sclerose?
Multiple sclerose (MS) is een chronische ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. De ziekte begint met een immuunaanval tegen de beschermende laag rond de zenuwen, ook wel de myelinelaag genoemd. Dit veroorzaakt ontstekingen en beschadigt de laag, wat leidt tot een verstoring van de verbindingen in de hersenen en het ruggenmerg. De precieze oorzaak van multiple sclerose is niet bekend, maar wetenschappers denken dat multiple sclerose wordt veroorzaakt door een combinatie van genetische en omgevingsfactoren.

Wat zijn sumptomen van MS?
Afhankelijk van de plaats van de beschadigde zenuwen, treden verschillende symptomen op. De symptomen verschillen van persoon tot persoon en variëren van tijd tot tijd. Als MS-patiënt zou je het kunnen beschrijven in termen van goede dagen en slechte dagen, afhankelijk van welk type symptomen je ervaart en de ernst van jouw symptomen.

De meest voorkomende symptomen van MS zijn;
Verstoring van het evenwicht en de coördinatie.
Moeite met wandelen. Zwakte, spasticiteit, gevoelsstoornissen en vermoeidheid van de spieren.
• Duizeligheid en vertigo. Het gevoel uit balans te zijn en licht in het hoofd te zijn.
• Pijn, vermoeidheid, gevoelloosheid en tintelingen in gezicht, lichaam of armen en benen.
• Problemen met zien

Minder vaak voorkomende symptomen zijn tremor, verlamming en blindheid, maar ook spraak-, slik- en gehoorproblemen.

Hoe multiple sclerose verloopt, verschilt van persoon tot persoon en hangt af van het type MS. MS vordert als de symptomen zich voortdurend openbaren, geleidelijk verergeren en zich opstapelen. MS-patiënten kunnen een verminderde mobiliteit ervaren, waardoor het moeilijker wordt om zelfstandig te leven.

Beter leven als MS-patiënt.
Er is geen genezing voor MS. De huidige medicijnen voor MS verminderen het aantal terugvallen en vertragen de progressie van de invaliditeit. Op dit moment is de behandeling van MS vooral gericht op het beheersen van de ziektesymptomen.

Als je MS hebt, kunnen je symptomen komen en gaan, erger worden of een tijdlang helemaal verdwijnen. De symptoomvrije perioden, ook wel perioden van remissie genoemd, kunnen weken tot maanden duren. Het kan zinvol voor je zijn om uit te zoeken hoe je zo lang mogelijk in remissie kunt blijven. Het beste is om je behandelplan met je arts te bespreken. Naast medicatie staan regelmatig bewegen, goed eten en omgaan met stress erom bekend om je langer beter te doen voelen.

Hoe Wheeleo® MS patiënten helpt.
Door de schade aan het zenuwstelsel leidt MS vaak tot moeilijkheden tijdens het wandelen met verstoring van evenwicht en coördinatie. Daarom wordt fysiotherapie sterk aanbevolen voor MS-patiënten om hen te helpen kracht, flexibiliteit en algemene fitheid te herwinnen en te behouden.

Hier kan de Wheeleo® je mee helpen. De Wheeleo® is een mobiliteitshulpmiddel dat MS-patiënten ondersteunt bij het functioneren in het dagelijks leven. Het vergemakkelijkt het lopen tijdens perioden van ernstige en lichte symptomen, zonder te stigmatiseren of afbreuk te doen aan de autonomie.

4 unieke eigenschappen

De Wheeleo® stelt je in staat je actieve levensstijl te behouden door de voordelen van verschillende loophulpmiddelen te combineren.

 • Één hand

  Ervaar de stabiliteit van een rollator, zonder afbreuk te doen op jouw bewegingsvrijheid. Altijd één hand vrij voor dagelijkse activiteiten.

 • Elegant design

  Geen stigma. De Wheeleo® is een nieuwe generatie loophulpmiddel dat je er niet "oud" of "raar" zal laten uitzien. Dankzij het compacte en inklapbare ontwerp past Wheeleo® in kleine ruimtes zoals koffers, het openbaar vervoer of drukke bars.

 • 4 contactpunten

  Geen noodzaak om het apparaat op te tillen dankzij de 4 wielen die altijd in contact staan met de grond. De Wheeleo® maakt beweging met een continue stroom mogelijk. Oneindige ondersteuning, zonder dat u het merkt.

 • Geen remmen

  De Wheeleo® biedt u veiligheid tijdens stabiele en wankele momenten. Risico op vallen? Aanzienlijk laag. De afwezigheid van remmen maakt een vloeiende wandeling mogelijk.

Testimonials

Video's.

Zie hoe de Wheeleo® andere patiënten met multiple sclerose helpt om hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid terug te krijgen.

youtube logo icon