Startpagina / Registration

De Wheeleo® Onderhoud

Om de Wheeleo® op lange termijn probleemloos te laten functioneren, is het belangrijk op een paar punten te letten:

  • De vrije rotatie van de wielen en hun structuur
  • De bevestiging van de wielen aan de Wheeleo® structuur

Vrije rotatie van de wielen en hun structuur:

  • De wielen moeten gemakkelijk draaien
  • De wielen met hun steun moeten zonder weerstand 360° kunnen draaien

Stof, haar, vuil kunnen de goede werking van de kogellagers verhinderen. De kogellagers moeten regelmatig worden schoongemaakt met een doek, een kleine borstel of een beetje perslucht (PC-stofspray). Nadat de lagers grondig zijn gereinigd, moeten ze worden gesmeerd met een universeel smeermiddel (bv. WD-40).

Deze procedure moet regelmatig worden uitgevoerd en zodra de Wheeleo® niet meer zo gemakkelijk te bewegen is als gewoonlijk.

Ter herinnering, het wordt sterk afgeraden om de Wheeleo® te gebruiken in omgevingen zoals water, zand, aarde, gras, grind,... Hierdoor zal de onderhoudsfrequentie toenemen en kan de Wheeleo® sneller beschadigen. Zand en water moeten helemaal worden vermeden.

Bevestiging van de wielen aan de Wheeleo® structuur

De wielen zijn met een draadstang in de structuur geschroefd, zodat zij in geval van vergevorderde slijtage of defecten kunnen worden vervangen. Regelmatig moet worden gecontroleerd of de wielen correct op de uiteinden van de Wheeleo® poten zijn geschroefd. Deze controle moet regelmatiger worden uitgevoerd als de Wheeleo® wordt gebruikt op oppervlakken die trillingen veroorzaken.

Als de wielen losraken, moeten zij met een 14 mm steeksleutel met de klok mee worden aangedraaid (zie diagram). Om de invloed van trillingen op het aandraaien van de schroefdraad te beperken, is het raadzaam schroefdraadborgmiddel (type Loctite 243) op de gehele schroefdraad van de draadstang van het wiel aan te brengen alvorens deze vast te schroeven (zie foto).