Startpagina / Revalidatie

Het mobiliteitshulpmiddel voor Revalidatie.

Lees meer over hoe Wheeleo® uw mobiliteit verbetert en lichaamsbeweging tijdens de revalidatie vergemakkelijkt.

person with brace rehabilitating with walking aid
illustration of person with brace and mobility aid

Revalidatie

Revalidatie is een term voor een geheel van interventies die helpen bij het herwinnen, behouden of verbeteren van het functioneren van het lichaam. In de context van lichamelijke revalidatie kan het functioneren van patiënten verloren zijn gegaan door aandoeningen zoals acute of chronische ziekte, letsel of invaliditeit. Revalidatie maakt het mogelijk om je niveau van onafhankelijkheid in het dagelijks leven te herwinnen. Het belangrijkste doel van revalidatie is om de kwaliteit van je leven te verhogen door je te ondersteunen om effectief deel te nemen aan de maatschappij.

Het effect van revalidatie en fysiotherapie

De impact van revalidatie mag niet onderschat worden. Naast het maximaliseren van de resultaten van uw medische of chirurgische ingreep, kan fysiotherapie je ook helpen om de duur van jouw verblijf in het ziekenhuis te verkorten en heropname in het ziekenhuis te voorkomen. In het algemeen verlaagt fysiotherapie het risico op een terugval. Het ontlast ook de zorgverleners van hoge werkdruk en voorkomt extra gezondheidskosten voor ziekenhuizen.

 Het is ook bekend dat lichamelijke gezondheidsproblemen een negatieve invloed kunnen hebben op de geestelijke gezondheid. Als je een langdurige lichamelijke aandoening hebt, kan je te maken krijgen met mentale gezondheidsproblemen zoals angst en depressie. Wanneer je begint te bewegen, zal je lichaam feel-good hormonen zoals endorfine vrijgeven. Dit betekent dat lichamelijke revalidatie en activiteit ook ideale manieren zijn om het mentale welzijn te verbeteren.

4 unieke eigenschappen

De Wheeleo® helpt u uw actieve levensstijl terug te winnen door de voordelen van verschillende loophulpmiddelen te combineren.

 • Één hand

  Ervaar de stabiliteit van een rollator, zonder afbreuk te doen op jouw bewegingsvrijheid. Altijd één hand vrij voor dagelijkse activiteiten.

 • Elegant design

  Geen stigma. De Wheeleo® is geen middel dat enkel ouderen gebruiken. Het is gewoon een nieuwe generatie loophulpmiddel. Dankzij het compact design neem je de Wheeleo® overal mee naartoe.

 • 4 contactpunten

  Geen noodzaak om het apparaat op te tillen dankzij de 4 wielen die altijd in contact staan met de grond. De Wheeleo® maakt beweging met een continue stroom mogelijk. Oneindige ondersteuning, zonder dat u het merkt.

 • Geen remmen

  De Wheeleo® biedt u veiligheid tijdens stabiele en wankele momenten. Risico op vallen? Aanzienlijk laag. De afwezigheid van remmen maakt een vloeiende wandeling mogelijk.

Voor professionals in de gezondheidszorg.

Wheeleo® van A tot Z. Als zorgverlener leer je de unieke voordelen van de Wheeleo® voor jouw patiënten kennen.