Startpagina / Het ontstaan van Wheeleo

Het ontstaan van de Wheeleo®

Over Geoffroy, oprichter van de Wheeleo®, en de ontwikkeling van de Wheeleo® van prototype tot nieuwe generatie mobiliteitshulpmiddel.

Physiotherapist that created an innovative walking aid for its patients
Physiotherapist that created an innovative walking aid for its patients

Het concept van de Wheeleo® is ontstaan in het neurologisch revalidatiecentrum (CHN William Lennox) voor patiënten met neurologische aandoeningen zoals beroerte, hoofdtrauma, epilepsie of cognitief-ontwikkelingsstoornissen.

Na talloze patiënten weer op de been te hebben geholpen, constateerde kinesist Geoffroy Dellicour dat er ruimte was voor verbetering in het revalidatieproces. Hij ontwikkelde het eerste prototype van Wheeleo® met als voornaamste doel om (half)verlamde patiënten te ondersteunen wanneer ze opnieuw leren lopen.

Het werd al snel duidelijk dat een loophulpmiddel zoals de Wheeleo® ook de mobiliteit van andere patiënten vergemakkelijkt door één hand vrij te maken voor dagelijkse activiteiten op een veilige, vertrouwde manier. Toen ook andere zorgverleners de Wheeleo® begonnen te implementeren in hun behandelplannen, groeide de vraag naar de Wheeleo® exponentieel en besloot Geoffroy het ontwerp en de functionaliteit van de Wheeleo® te optimaliseren.

De Wheeleo® is het resultaat van een lang iteratieproces waarin de voordelen van verschillende loophulpmiddelen werden gecombineerd tot een innovatief mobiliteitshulpmiddel, dat zowel functioneel en veilig is in het gebruik als dat het er elegant uitziet. Ontdek de Wheeleo® zelf.